Energiek Fit (40 van 130).jpg

Fysio - Manueel therapie

Als je niet lekker kunt bewegen

FYSIO-MANUEEL THERAPIE

Als Fysio-Manueeltherapeut behandel ik bijna alle klachten van het gehele bewegingsapparaat, maar met name in de wervelkolom. Deze klachten in de wervelkolom of ledematen kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed bewegen, dit noemen we blokkades. Klachten kunnen voortkomen uit functie-stoornissen in gewrichten maar ook door verminderde bewegelijkheid van het zenuwstelsel of verstoorde bewegingspatronen. Daarom kijk ik naar de bewegingsvrijheid van het lichaam als geheel en de samenhang tussen gewrichten, spieren en zenuwen op verschillende plaatsen.

Mijn behandeling bestaat uit rustige technieken of wat snellere impuls technieken waarbij soms een krakend of knappend geluid gehoord kan worden. Hiermee wordt de bewegelijkheid van het gewricht verbeterd. Ik pas technieken toe waarbij de bewegelijkheid van het zenuwstelsel hersteld of verbeterd wordt. Daarnaast zal ik je bewust maken van bepaalde bewegingspatronen, om deze aan te passen of juist af te leren.

 

Meest voorkomende klachten:
• Hoofdpijn, in combinatie met verminderde mobiliteit van wervelkolom
• Kaak- en aangezichtsklachten, met verminderde mobiliteit wervelkolom en/of kaakgewricht
• Nekklachten met duizeligheid, in combinatie met verminderde mobiliteit wervelkolom
• Nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de borst of arm(en)
• Hoge rugklachten, in combinatie met rib/borstpijn
• Lage rug/bekkenklachten, al dan niet met uitstraling naar benen
• Klachten aan gewrichten van de ledematen, zoals heup, knie, enkel, schouder, elleboog of pols

WERKWIJZE

Bij binnenkomst vraag ik je het hemd van het lijf om zo'n goed mogelijk beeld te krijgen van jouw klachten. Aan de hand van jouw verhaal, ga ik een lichamelijk onderzoek starten. Mijn bevindingen uit het onderzoek bepalen de richting van de behandeling. Ik zal je hier uitleg over geven en indien mogelijk starten met de behandeling. Natuurlijk houd ik rekening met jouw wensen. Mocht je het bijvoorbeeld spannend vinden (omdat je nog nooit bij de Fysio-Manueeltherapeut geweest bent), mag je het altijd bespreekbaar maken. 

REGISTRATIE

Als Fysio-Manueeltherapeut ben ik BIG geregistreerd, aangesloten bij beroepsvereniging KNGF en het Kwaliteitsregister KRF NL.  Fysiotherapeuten moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen van het KNGF. Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister moeten geregeld bijscholingen volgen. Ze werken dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis.  

KLACHTENREGELING

Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling en geschillencommissie van het KNGF.  Hiermee voldoe ik aan alle verplichtingen van de Wkkgz, de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Deze wet zorgt ervoor dat cliënten kunnen vertrouwen op goede zorg en een correcte afhandeling van klachten en geschillen. Als je niet tevreden bent of een klacht hebt over de benadering of behandeling van de fysiotherapeut, kun je dit melden mij. Jouw klacht wordt schriftelijk vastgelegd en samen met jouw naar tevredenheid opgelost. Indien een gesprek niet het gewenste resultaat oplevert, kun je gebruik maken van een klachtenprocedure.

Contactgegevens

Ingrid Celie

info@energiekfit.nl

06-38684918

Adres

Jan Ligthartstraat 71 a

1964 HA Heemskerk

Openingstijden

Dinsdag: 8.00-16.00

Woensdag: in overleg

Vrijdag: 8.00-18.00

Registratie

Kvk: 71379649

BIG:19064965704

Kngf: 314091

CAT: CM1832-09-01-19 level 3

Prestatiecodes en omschrijving

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle

© 2020 ENERGIEK FIT

  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle